Door |Gepubliceerd op: 10/09/2024|4.5 min leestijd|

Egypte: hét land van eeuwenoude geschiedenis, piramides en farao’s. Een absolute must visit als je houdt van culturele hoogtepunten of een avontuurlijke duikvakantie. Maar, waar moet je nu allemaal aan denken voordat jij je reis naar dit indrukwekkende vakantieland boekt? Wij geven je alvast wat reisadvies voor jouw vakantie in Egypte!
 

Zorg voor de juiste reisdocumenten 

Voor je reis naar Egypte heb je een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is. Let op: een identiteitskaart is dus niet mogelijk. Ook heb je een visum nodig om Egypte binnen te komen. Dit kun je gewoon bij aankomst op het vliegveld regelen, maar nog makkelijker is het om het vooraf al online aan te vragen. Dan hoef je daar al niet meer over na te denken! Reserveer je visum via het e-visum portaal (Engelstalig) of profiteer van een vaste prijs en boek direct online via (Mijn) Sunweb. Wil je meer reisadvies over de juiste reisdocumenten en je visum voor Egypte? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Houd je visum en paspoort altijd bij de hand, want vaak heb je deze ook nodig bij het inchecken van je hotel in Egypte. Tip: Maak ook kopieën van je reisdocumenten en bewaar deze apart voor noodgevallen. 

visum voor Egypte met stempel ernaast

Foto: om Egypte binnen te komen heb je een geldig visum nodig

Beste reistijd voor Egypte 

De beste reistijd voor Egypte verschilt per persoon. Wil je graag duiken in de Rode Zee? Ga dan tussen maart en november, dan zijn de watertemperaturen het aangenaamst en heb je het beste zicht onder water. Houd je van warmte? Dan zijn juli en augustus ideaal, met temperaturen die oplopen tot 36-40+ °C. In mei, juni, september en oktober is het iets koeler, met temperaturen rond de 30-35 °C. Voor wie liever wat mildere temperaturen heeft, zijn maart, april en november perfect met gemiddeld 25-28 °C. En wist je dat Egypte ook een ideale winterzonbestemming is, met temperaturen van zo’n 20-23 °C?  Je leest het, Egypte is gewoon het hele jaar door een perfect vakantieland! 

duiker bij een kleurig koraalrif en een school tropische visjes in de rode zee in egypte

Foto: Egypte is een paradijs voor duikers

Gezondheid en veiligheid 

Hoewel Egypte over het algemeen een veilig land is om vakantie te vieren, is het altijd raadzaam om voor vertrek even op de website van de Rijksoverheid te kijken wat voor reisadvies er geldt. Hier vind je ook andere praktische informatie die handig kan zijn voor je reis. Net als in de meeste drukbezochte vakantielanden is het ook in Egypte altijd verstandig om goed op je spullen te letten. Houd waardevolle dingen uit het zicht en wees alert op zakkenrollers, vooral bij toeristische trekpleisters zoals de beroemde piramides, op drukke markten, en in populaire badplaatsen als Hurghada en El Gouna.  Smeer je goed in tegen de felle zonnestralen en drink genoeg water. Kies dan wel altijd voor fleswater, om zo buikproblemen te voorkomen. En vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten die medische kosten, verlies en/of diefstal dekt. Maar dat is bij iedere vakantie een goed idee! 

Cultuur en gebruiken 

Egypte is een land met een rijke cultuur en vele tradities. Het is een islamitisch land, maar op veel plaatsen wel Westers, modern en veilig. Toch zul je soms rekening moeten houden met je kledingkeuze. Bedek bijvoorbeeld je blote benen, knieën en schouders als je een religieuze locatie zoals een moskee bezoekt. Voor vrouwen is dan ook een hoofddoek verplicht. Egypte heeft diverse prachtige stranden voor een heerlijke stranddag. Let er wel op dat topless zonnen of zwemmen verboden is. Badkleding mag alleen bij het zwembad of op het strand gedragen worden. Tijdens de Ramadan zijn de regels strenger en is eten en drinken in het openbaar niet toegestaan, houd daar dus rekening mee als je in die periode Egypte bezoekt.

De munteenheid van Egypte is de Egyptische pond (£, LE of EGP). Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden geaccepteerd door de banken en de meeste grote hotels, restaurants en winkels. Egypte heeft een redelijk aantal geldautomaten, maar deze vind je vaak niet in de afgelegen gebieden. Vooraf cash pinnen is dus aanbevolen. Geld wisselen kan in banken, hotels en wisselkantoren. Let op: hotels wisselen doorgaans tegen een ongunstiger koers dan banken. En buiten de grote steden kan geld wisselen (soms wat) moeilijk(er) zijn. Ook contactloos betalen met een smart watch of je telefoon is in Egypte nog niet zo standaard als hier. 

Goed om te weten: het geven van fooi, oftewel ‘baksheesh’, in restaurants, hotels of aan je gids is hier gebruikelijk. Zo’n 10-15% is meestal wel voldoende!

hand die enkele Egyptische bankbiljetten vasthoudt

Foto: vergeet niet om ‘baksheesh’ te geven!

Klaar voor jouw reis naar Egypte? 

Egypte heeft alles in huis voor een heerlijke (en veilige) vakantie. Of je nu in je eentje reist, met je gezin of met een groep (duik)vrienden, je vindt er voor ieder wat wils. Langs de kilometerslange kust van Egypte liggen prachtige  all inclusive resorts, waar je heerlijk in de watten wordt gelegd. Eten en drinken zijn hier bij de prijs inbegrepen, dus je hoeft echt nergens meer aan te denken. Of je nu ruim van tevoren boekt of een last minute naar Egypte zoekt, je vindt altijd jouw ideale accommodatie. En met dit reisadvies voor Egypte kan je reis sowieso niet meer stuk!

Hi, Ik ben Manon: blogger voor Sunweb en fervent vakantievierder! Het liefst ga ik meerdere keren per jaar, met én zonder man en kids. In mijn blogs laat ik je kennismaken met de meest geweldige vakantiebestemmingen en geef ik je handige tips voor tijdens je trips. Reis je mee?
10/09/2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter