Op dit moment zijn er geen kamertypes beschikbaar
Het halfpension bestaat uit:
- Uitgebreid ontbijtbuffet met veel regionale produkten
- 5 gangen keuzemenu met saladebuffet of een themabuffet
- Kindermenu beschikbaar
Ga je op skivakantie naar Saalbach? Dan beland je in het heerlijke skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Of je nu voor het eerst op ski’s staat of al van kinds af aan de piste op gaat: op de 270 kilometers aan afwisselende pistes in dit aaneengesloten skigebied kan je alle kanten op. De pistes liggen verspreid aan twee kanten van het dorp en door de verbinding naar het skigebied Zell am See - Kaprun heb je ruim 400 kilometer aan spectaculaire afdalingen. Glijd jij binnenkort voor het eerst de piste af, of ga je als vanouds in vliegende vaart de zwarte piste af? Voor de beginners onder ons hebben we alvast een handige inpaklijst samengesteld, met spullen die je nodig hebt tijdens jouw skivakantie. Ook mooi bij Sunweb is dat je skipas altijd inclusief is, dus die heb je alvast binnen. Ben je klaar voor je skireis naar Saalbach?
Na een dag in de buitenlucht is het extra fijn thuiskomen in je hotel, appartement of chalet. In het ruime aanbod van Sunweb vind je in Saalbach voor elk wat wils. Het gebied hoort dan ook niet voor niets bij de beste skigebieden van Oostenrijk. Eenvoudig of luxe, all inclusive, inclusief ontbijt en/of met spa en zwembad? Je hebt het voor het uitkiezen. Alle accommodaties liggen naast of op loopafstand van de piste en/of de skilift. Ook het centrum van Saalbach is altijd in de buurt. Of je nu met je familie of vrienden op pad gaat of juist voor een romantisch weekje de sneeuw opzoekt: in onze selectie van tientallen hotels en appartementen vind je zeker een fijne plek. Welke accommodatie maakt jouw skivakantie compleet in het skigebied van Saalbach? Ontdek hier de hoogtepunten van het Saalbach-Hinterglemm skigebied en doe alvast inspiratie op voor jouw volgende skitrip.
Verlichte rodelbanen en een arrensleetocht met winters weer
Reken in het Oostenrijkse Saalbach maar op ongekend aangenaam weer om de piste op te gaan. Een strakblauwe lucht, stralende zon en frisse dennenbomen op de achtergrond: wie wordt daar nu niet blij van? Naast de veelzijdigheid van Saalbach en het skigebied daaromheen en de indrukwekkende hoeveelheid aan pistes kan je als après-skiër ook je hart ophalen in het gezellige dorp. Duik je een berghut in of zoek je een van de vele barretjes in het centrum op? Ook als je ’s avonds nog de piste op wil, kan dat in Saalbach. Maak een rit in één van de vijf verlichte rodelbanen of doe mee met een nachtelijke fakkelwandeltocht. Wil je overdag iets anders dan skiën? Dan is een rit in een arrenslee een absolute aanrader of geniet op een terras op de piste van een lekkere warme chocomelk. Als het weer in Saalbach meezit, geniet je bovendien heerlijk van een winterse zon. Uniek is ook de Dutchweek in Saalbach (16 t/m 23 maart 2024). Tijdens snow party’s en live entertainment op de berg, een extra bruisende après-ski en tal van optredens combineer je vier dagen lang sportiviteit met de beste feesten. Voetjes van de vloer dus. Ontdek hier de beste après-skibars in Saalbach-Hinterglemm zodat je goed voorbereid op pad gaat. Wanneer ga jij Saalbach verkennen?
Er zijn maar weinig skigebieden die zo populair zijn bij Belgische wintersporters als het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. En dat heeft natuurlijk een reden: Het skigebied is zeer gevarieerd, de dorpen heel gezellig en de après-ski is ook nog eens van een fantastisch niveau. Dit geliefde skigebied biedt je veel toegankelijke en fijne afdalingen. Doordat de twee hoofddorpen Saalbach en Hinterglemm middenin het skigebied liggen en vrijwel alle pistes op de twee flanken te vinden zijn kan je diverse mooie tochten rondom de dorpen maken.
Saalbach en Hinterglemm zijn twee charmante dorpen die in de winter in het hoogseizoen kunnen veranderen in Nederlandse enclaves. De dorpen zijn de laatste jaren behoorlijk gegroeid, maar hebben wel veel van hun oorspronkelijke charme weten te behouden. Zeker in Saalbach kun je flaneren door de gezellige (en autovrije) hoofdstraat. Je vindt in beide dorpen veel traditionele hotels en appartementen. Er zijn tal van luxe vier en vijfsterrenhotels, maar er zijn ook voldoende goedkopere hotels, appartementen en pensions. Leogang en Fieberbrunn zijn een stuk rustiger en vooral in trek bij families. Het skigebied bij Fieberbrunn is overzichtelijk, niet al te druk en het dorp is typisch Oostenrijks. Hetzelfde geldt voor Leogang.
Het Skicircus alleen al heeft 270 pistekilometers en is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Daarnaast kun je skiën in familieskigebied Schmitten, waar je verschillende thema-afdalingen vindt voor kinderen. Tot slot kun je nog terecht op de Kitzsteinhorn in Kaprun. Dit is de enige gletsjer in Salzburg en biedt 365 dagen per jaar 100% sneeuwzekerheid. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is de hotspot in de Oostenrijkse Alpen. Of het nu gaat skiën, snowboarden, rodelen, winter wandelen of langlaufen zijn, alles is mogelijk in Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. En als er ergens après-ski onlosmakelijk met wintersport is verbonden, dan is het wel in dit skibied. De après-ski start hier vaak al op de piste. Sterker nog, voor veel wintersporters is het afsluiten van de lunch in een van de vele berghutten een goede reden om de eerste schnaps.
Door de komst van de nieuwe Zell am See Xpress, die het skigebied van Zell am See-Kaprun verbindt met Viehhofen, is er een groot nieuw gebied ontstaan: Ski Alpin. Viehhofen is door middel van een skibusverbinding verbonden met Saalbach. In de toekomst moet ook hier een lift komen die Viehhofen weer verbindt met het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogan-Fieberbrunn, zodat het Ski Alpin gebied aaneengesloten is. Momenteel is er in het Skicircus al een blauwe dalafdaling richting Viehhofen in het Glemmtal. Hier kun je de zellamseeXpress instappen om de oversteek naar Zell am See-Kaprun te maken. Wat aan dit plaatje op dit moment nog ontbreekt, is de lift om vanuit Viehhofen weer terug naar het Skicircus te gaan. Hiervoor ben je nu dus nog afhankelijk van de skibus richting de Schönleitenbahn in Vorderglemm.
Ideaal is dat je aan weerszijden van het dal snel overal heen kunt skiën zonder het risico te lopen ergens in een zijdal te blijven steken. Doordat de twee hoofddorpen Saalbach en Hinterglemm middenin het skigebied liggen en vrijwel alle pistes op de twee flanken te vinden zijn kun je diverse tochten rondom de dorpen maken. Heel veel uitdagende zwarte pistes vind je er echter niet.
Het skigebied strekt zich uit van Viehhofen, waar de schitterende blauwe afdaling nummer 68 eindigt (geen lift), via Vorderglemm waar de Schönleitenbahn te vinden is, via Saalbach en Hinterglemm tot achter in het dal waar de steile Zwölfernord-afdaling en de liften van de zonnige Hochalm samenkomen. Daarnaast bestaat er al jaren de verbinding met Leogang, een dal ernaast. En natuurlijk ook nog de nieuwe TirolS gondel die het dalstation in Fieberbrunn verbindt met de Reiterkogel.
Als er ergens après-ski onlosmakelijk met wintersport is verbonden, dan is het wel in Saalbach-Hinterglemm. De après-ski start hier zoals bij wel meer populaire Oostenrijkse bestemmingen vaak al op de piste. Bijna alle afdalingen eindigen in de dorpen, maar voor een Après Ski feestje kun je evengoed al bij de bergtentjes terecht. Rond de 40 gezellige hutten, en talrijke sneeuwbarretjes nodigen uit voor de après-ski. De Goaßstall, Bauer’s Schi-Alm, Hinterhag Alm, Unterbar zijn al jaren favoriet en staan garant voor een geslaagde après-ski. En wil je tot diep in de nacht doorzakken? Geen enkel probleem. Je zou bijna vergeten dat je in Saalbach-Hinterglemm ook nog goed kunt skiën!
Nederlandse week? In Saalbach-Hinterglemm is het iedere week Nederlandse week. Er zijn weinig skigebieden die zo populair zijn bij Nederlandse wintersporters als het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. En dat heeft natuurlijk een reden: Het skigebied is gevarieerd, de dorpen gezellig en de après-ski van een niveau waarvan je de volgende dag wenste dat je die laatste paar biertjes maar had laten staan.
De bussen naar Oostenrijk vertrekken in de avond vanuit Nederland. De bussen rijden ’s nachts naar de bestemming en de verwachte aankomsttijd op de bestemming is in de loop van ochtend.
De vertrektijd voor de terugreis vanaf de bestemming is doorgaans tussen 19:00 uur en 22:30 uur (onder voorbehoud). De bussen rijden ’s nachts terug naar Nederland en de verwachte aankomsttijd in Nederland is in de loop van de ochtend.
Houd er rekening mee dat de reisdagen meetellen in de reisduur. Bijvoorbeeld, bij een 10-daagse busreis ben je 8 dagen en 7 nachten op de bestemming. De aangeboden reisduren kunnen verschillen per bestemming en accommodatie. De mogelijke reisduren zijn zichtbaar in de prijstabel.
Opstapplaatsen en vertrektijden
De aangeboden op- en/of uitstapplaatsen én vertrektijden kunnen verschillen per datum. De mogelijke op- en uitstapplaatsen zijn zichtbaar tijdens het boeken en staan vermeld op het ticket. Tijden kunnen door verschillende omstandigheden afwijken, zoals het weer en/of verkeersdrukte.
De keuze uit opstapplaatsen vind je na het selecteren van het kamertype voorafgaand aan stap 1: Voorkeuren.
Voor een aantal op-/uitstapplaatsen betaal je een toeslag per persoon, per enkele reis.
Alle bussen hebben beperkte bagageruimte. Er is per persoon plaats voor maximaal:
- 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cm, max. 20kg)
- 1 paar ski’s (met stokken) of één snowboard*
- 1 paar ski- of snowboardschoenen
*Bij een snowboard is het verplicht om de bindingen van het board af te halen. In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding e.d.).
Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in jouw bagage te stoppen. Indien je te veel bagage hebt, is de chauffeur verplicht deze te weigeren. Zorg er altijd voor dat er labels aan jouw bagage bevestigd zijn. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor jouw bagage.
Het busnummer staat niet vermeld op het ticket dat je ongeveer 10 dagen voor vertrek ontvangt. Het busnummer wordt circa 1 dag voor vertrek per SMS verstuurd (kosteloos). Dit is uiteraard alleen mogelijk als wij in het bezit zijn van het juiste mobiele telefoonnummer. Geef dit nummer door tijdens het boeken. Indien je met een overstap te maken krijgt, wordt dit niet gecommuniceerd in de SMS.
Uitgebreidere informatie over de busreis kun je op onze website vinden onder algemene reisinformatie.
Bij de reissom is een Ski Alpin Card inbegrepen.
De toeslagen en kortingen voor bijv. uitbreiding van je skipas of geen skipas kun je zien in stap 1 (voorkeuren) van het boekingsproces. Indien er een kinder- en seniorenkorting van toepassing is, wordt dit in stap 2 (prijsoverzicht) getoond. Wil je weten welke skipas bij jouw reisduur inclusief is? Bekijk hier onze FAQ.
De skipas voor kinderen geboren na 1/1/2019 is gratis. Kinderen geboren tussen 1/1/2006 en 31/12/2018 krijgen korting op de skipas. Deze kortingen vind je terug in de berekening van je reissom. Bij het ophalen van de skipas is legitimatie verplicht.
De toeslagen en kortingen zijn alleen bij boeking geldig. Ter plaatse worden andere tarieven gehanteerd. Ter plaatse is het niet mogelijk om de skipas op een andere dag in te laten gaan. Een uitbreiding van de skipas is vaak extra bij te boeken; de prijs hiervoor vind je terug in het verdere verloop van de boekingsstappen. Ook de korting voor “geen skipas” is terug te vinden in het boekingsproces.
Op dit moment zijn de prijzen en beschikbaarheid voor het volgende seizoen nog niet beschikbaar. Stel de alert service in voor deze accommodatie en krijg een melding wanneer deze beschikbaar is. Jouw persoonsgegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.