De Egeïsche Kust is bekend om zijn tropische vegetatie, stranden, mooie baaien en gezellige vakantiebestemmingen met leuke restaurants en cafeetjes. Het is een vruchtbaar gebied waar je veel druiven zal zien die onder andere gebruikt worden voor de rozijnen in België. In dit uitstekende klimaat kunnen veel groente- en fruitsoorten optimaal groeien wat eveneens handig is voor de Turkse keuken.
In de vele restaurants die je in de kustplaatsen zal vinden, kan je zeer lekker eten. Verse groenten en fruit, gegrild vlees en salades worden afzonderlijk of door elkaar aangeboden op een schotel. De gerechten worden meestal vergezeld van allerlei lekkere sausjes. Uit Spanje ken je misschien de tapas, in Turkije zijn de Mézes bekend. Dit zijn allerlei smakelijke kleine hapjes met veel vers brood.
Bekende plaatsen aan de Egeïsche Kust zijn Bodrum, Bitez en Gümbet. De iets kleinere plaatsen Gündogan, Torba en Turgutreis zijn wat minder bekend maar beschikken zeker ook over mooie accommodaties die wij tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden.
Je vliegt naar Bodrum. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb. Houd er rekening mee dat je met vertrek en/of aankomst vanaf een regionale luchthaven mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt.
In het boekingsproces is het mogelijk een transfer bij te boeken. De transfertijden zijn als volgt:
Guvercinlik - ongeveer 45 minuten
Torba - ongeveer 60 minuten
Bodrum - ongeveer 60 tot 100 minuten
Gümbet - ongeveer 70 tot 120 minuten
Gündogan, Türkbükü, Ortakent en Yalikavak - ongeveer 100 tot 120 minuten
Ortakent - ongeveer 90 tot 120 minuten
Bitez - ongeveer 90 tot 120 minuten
Didim - ongeveer 100 minuten vanuit BJV luchthaven en ongeveer 140 minuten vanuit ADB luchthaven
Turgutreis - ongeveer 105 tot 120 minuten
Güllük - ongeveer 30 minuten
Yaliciftlik - ongeveer 60 tot 90 minuten